2 min čitanja

Ništa bolje ne dočarava blagdansko razdoblje od okićenog bora visokog tri metra. Ali ako je preduvjet kupovini bora od tri metra deložacija nekoga od ukućana, možda je bolja solucija odabrati suptilnije dekoracije.

Ako je vaš životni prostor ograničen, to nije izlika da se ograničavate u stvaranju blagdanskog ugođaja. Donosimo vam zanimljiva i oku ugodna dekorativna rješenja za koja nećete zapinjati i radi kojih se nećete morati odreći dijela svog životnog prostora.

 

Božić na zidu

 

Uz malo truda i mašte, ukrasite svoj zid i unesite magično raspoloženje u svoj dom. Rezultat izgleda odlično, a za izradu ovakve zidne dekoracije potrebno je samo malo papira, špage i ljepila koje vjerojatno već imate kod kuće i mirni prsti sa škarama.

zid_blagdanska_dekoracija_božić_diy
Izvor: Pinterest
zid_blagdanska_dekoracija_božić_diy_bor_naljepnice
Izvor: Pinterest

Alternativno božićno drvce: zidno!

Donosimo još dvije ideje kako možete iskoristiti prazan zid za stvaranje blagdanskog ugođaja. Za ove dvije instalacije ipak, potrebno je malo više materijala ali i spretnosti.

zid_blagdanska_dekoracija_božić_diy_bor
Izvor: Pinterest
zid_blagdanska_dekoracija_božić_diy_bor_grančice
Izvor: Pinterest

Ukrasite postojeće dekorativne sitnice

 

Ono što već imate, ukrasite blagdanskim motivima. Iskoristite stare džempere i čarape s kojih se smiješe snjegovići i djedice i obucite svoje svijeće, jastuke, teglice za cvijeće ili boce i dovedite blagdansku atmosferu na kauč, stol ili prozorsku gredicu.

Iskoristite sitnice koje čekaju svoj dan u ladicama i ormarima kao što su prazni okviri za fotografije, svijećnjaci ili dekorativne boce. Ukrasite ih šiškama, vrpcama i gančicama i pokažite gostima.

 

stol_bor_blagdanska_dekoracija_božić_diy_grane_svijeće_džemperi
Izvor: Pinterest
zid_blagdanska_dekoracija_božić_diy_okvir_za_slike
Izvor: Pinterest
blagdanska_dekoracija_jastuk_diy
Izvor: Pinterest
stol_bor_blagdanska_dekoracija_božić_diy_boce
Izvor: Pinterest

 

Low-effort ukrasi

Oni kojima se jednostavno ne da, a sigurno ima mnogo takvih, evo dokaza da se i s malo truda mogu postići odlični rezultati. Dovoljno je aranžirati kuglice, šiške, grančice ili svijeće u dekorativan, običan tanjur, čašu ili čak teglicu od bivših krastavaca i rezultat neće izostati.

stol_bor_blagdanska_dekoracija_božić_diy_čaše
Izvor: Pinterest
stol_bor_blagdanska_dekoracija_božić_diy_šišarke_svijeće
Izvor: Pinterest
stol_bor_blagdanska_dekoracija_božić_diy_grane_svijeće
Izvor: Pinterest

Za one s vještim prstima

Ako ste vješti s iglom i koncem, škarama i papirom, pletaćom iglom ili kistom iskoristite to i ukrasite svoj dom nekom od ovih ideja:

stol_bor_blagdanska_dekoracija_božić_diy_čarape
Izvor: Pinterest
pahuljica_ručni rad_vez_božićna_dekoracija
Izvor: Pinterest
zid_blagdanska_dekoracija_božić_diy_bor_pahuljice
Izvor: Pinterest
stol_bor_blagdanska_dekoracija_božić_diy
Izvor: Pinterest

Božić na prozoru

Ako vam ništa od navedenog ne odgovara jer i dalje uzurpira vaš prostor, donesite blagdanski ugođaj na prozor. Evo kako:

prozor_blagdanska_dekoracija_božić_diy
Izvor: Pinterest

Iznenađenje za goste

Ne zaboravite na wow-efekt koji želite ostaviti na svoje goste. Ako ih želite iznenaditi, dočekajte ih sa snjegovićima na stolu:

stol_bor_blagdanska_dekoracija_božić_diy_snjegovic
Izvor: Pinterest