1 min čitanja

Trend potekao iz SAD-a polako se popularizira diljem svijeta. Filozofiju skromnog života mnogi prihvaćaju, a posebno oni umorni od gradske gužve i materijalizma kao stila života. Takvi ljudi luksuz zamjenjuju skromnim načinom života u skladu s prirodom i biraju umjerenost kao svoju životnu filozofiju.

Pokret #TinyLiving zagovara ideju doma manjeg od 40m2, a najčešće su kućice i mnogo manje. Iako vrlo mali, ovakvi domovi mogu se potpuno prilagoditi različitim ukusima, stilovima života i preferencijama njihovih vlasnika. Stoga dolaze na kotačima ili kao fiksne građevine, s velikim i malim kuhinjama, s velikim i malim kupaonicama, s kutkom za druženje ili bez njega. Raspored i sadržaj može se u potpunosti prilagoditi osobnosti i stilu stanara.

 

Kako utrpati život u 20 kvadrata?

Poanta je u skromnosti. Prvo što moraju napraviti osobe koje se odluče na ovaj stil života jest  riješiti se svih nepotrebnih stvari jer mala kuća znači i malo prostora za pohranu.

View this post on Instagram

With its private office space, the Dream by Big B's Tiny Homes (@bigbtinyhomes) is a great option for those working from home. Along with a built-in desk, the office space has a reading nook in front of a window. . View more pictures and details through our profile link or visit tinyliving.com! . #tinyliving #tinyhouseliving #tinyhouse #tinyhouses #tinyhome #tinyhomes #tinyhousemovement #tinyhousenation #tinyparadise #tinyhouselove #tinyhouseonwheels #tinyhomeonwheels #smallhomes #simpleliving #diynetwork #hgtv #tinyhousebigliving #tinyhousebuild #tinyhousebuilders #tinyhousehunters #tinyluxury #tinyhousecommunity #houses #sustainablehome #tinyspaces #livingsmall #cabins #lessismore #cabinlife #tinyhouselife

A post shared by Tiny Living (@tnylvng) on

 

Iako su i rješenja za pohranu vrlo kreativna, ovako mali prostor za život zahtjeva dobru organizaciju i svođenje imovine na ono nužno.

 

Koje su prednosti Tiny Livinga?

Prednost ovakvih domova je ponajprije njihova cijena. Znatno su povoljniji u odnosu na kuće i stanove, što ih čini dostupnima svima. Osim toga, i troškovi održavanja su manji – manje vremena je potrebno za održavanje, manji su troškovi režija i popravaka. Često dodatnu uštedu donose i ekološki dodatci poput solarnih panela ili bojlera ili sustava za pohranu kišnice.