0 min čitanja

Britanska kompanija koja prilagođava proizvode po želji kupaca, Goldgenie, poznata je i po proizvodnji pozlaćenih verzija iPhone i drugih vodećih pametnih telefona.

Nedavno je na svojoj web stranici najavila verziju iPhone X od 18 karatnog zlata, koji se još nije pojavio u prodaji. Goldgenie iPhone X zlatna verzija bit će predstavljena sljedećeg mjeseca, kao i iPhone Xs.

Ulickani pametni telefon pod imenom “Billionaire Solid Gold Edition” je procijenjen na oko 100.000 funti, što je oko 110.565 eura, i već se može naručiti tako što ćete za njega platiti pola te sume unaprijed.

S tolikim novcem možete kupiti 100 “običnih” iPhone telefona. Prilagođeni Goldgenie iPhone dolazi sa 256GB skladišne memorije i stiže u luksuznoj kutiji od trešnjinog i hrastovog drveta.

Takođe, u cijenu je uključeno i petogodišnje članstvo Goldgenie VIP Concierge servisa, kao i doživotna garancija.

Treba napomenuti da Goldgenie nema formalni dogovor s Apple kompanijom i nema raspoloživih podataka koji ukazuju na to da će se ažurirana verzija Apple-ovog vodećeg pametnog telefona nazvati iPhone Xs.

Britanska kompanija poznata je po izradi pozlaćenih iPhone modela i nedavno je izradila iPhone X od 24 karatnog zlata povodom obilježavanja vjenčanja princa Harija i Megan Markl.