1 min čitanja

Unatočoj rastućoj i sve boljoj konkurenciji, Tesla je i dalje sinonim za električne automobile. Ovog tjedna Musk je dobio neočekivanog rivala, kompaniju koja tvrdi da će moći parirati Tesli – Kalašnjikov.

Da dobro ste čuli, proizvođač je, ni manje, ni više, već slavni Kalašnjikov, poznat prije svega po najpopularnijim strojnicama svih vremena AK-47!

Iz Kalašnjikova se nisu odlučili za moderan automobil te je “kockasti” dizajn automobila inspiriran modelom IZH-21252 Kombi koji se u Rusiji počeo proizvoditi davne 1973.

Foto: Kalašnjikov CV-1

Iz kompanije ističu da su razvili originalni koncept akumulatora, jedinim punjenjem može preći 350 kilometara, a automobil za šest sekundi doseže brzinu od 100 kilometara na sat.

Navode da CV-1 sadržava tehnologiju s kojom mogu stajati uz bok najvećim kompanijama na ovom tržištu poput Tesle.

Urnebesne reakcije na društvenim mrežama

I dok su tehničke performanse ovog automobila poprilično dobre, isto bi  se teško moglo reći za dizajn.

Nije trebalo dugo čekati da na društvenim medijima osvanu zanimljivi komentari na tu temu, koji se većinom osvrću na dizajn i mogućnost da CV-1 skinu Tesla s trona.

Da li je CV-1 samo marketing?

Tim Urquhart, analitičar u kompaniji IHS Automotive smatra kako je ovo samo PR potez s kojim je ova kompanija htjela skrenuti pažnju na sebe i svoje proizvode koji više nisu vezani uz naoružanje te je komentirao kako je dizajn modela CV-a prilično hrabar i privući će samo ograničeni broj kupaca.

Kako se vama sviđa CV-1?