1 min čitanja

Kada vam netko pošalje poruku, pristojno je odgovoriti odmah kad ju vidite. No što ako ste jako znatiželjni, a želite si dati vremena za osmišljavanje odgovora ili ne stignete odgovoriti odmah?

Dok svi servisi za slanje poruka nisu uveli čuvenu „seen“ oznaku, takve situacije prolazile su ispod radara. Ali više ne. Neke aplikacije omogućuju isključivanje „seen“ oznake, ali ne sve i ne na mobilnoj verziji aplikacije. Zato je nekada potrebno poslužiti se trikovima, a mi vam donosimo neke.

Evo kako možete izbjeći da pošiljatelj zna da ste pogledali poruku prije nego što vi to želite:

  1. Čitanje poruke iz aplikacije

Unseen je aplikacija kojom preskačete seen oznaku u gotovo svim servisima za dopisivanje. Aplikacija otvara vaše poruke iz Messengera, WhatsAppa, Instagrama, Vibera, Telegrama, KakaoTalka, Linea, Imoa i VK-a, a omogućava i odgovor iz istog sučelja.

Unsee-app-screenshot
Izvor: Screenshot iz Google Play trgovine

Postoje i druge aplikacije koje omogućuju istu opciju, ali i ekstenzije, kao što je situacija kod AdBlock pro aplikacije.

  1. Čitanje poruke iz zrakoplovnog načina rada

Ako uključite zrakoplovni način rada, veza s internetom će se automatski ugasiti. To vam omogućuje pregled poruka u izvanmrežnom načinu rada. Ovako možete čitati poruke bez da primatelji budu obaviješteni o tome.

  1. Čitanje poruke iz notifikacija

Ako uključite notifikacije za chat servise, u pregledu notifikacije možete vidjeti određen broj znakova poruke koja vam je poslana. Tako možete bez ulaska u poruku pogledati njen sadržaj ili dio sadržaja te odgoditi čitanje i odgovor za kasnije.