0 min čitanja

U nekoliko posljednjih godina veliki proizvođači automobila nastoje optimizirati svoje poslovanje kako bi povećali profitabilnost. Nissan tako, naprimjer, razmatra smanjivanje do 20 posto svoje proizvodnje u Sjevernoj Americi, dok Ford planira prilično velike promjene za europsko i južnoameričko tržište. Kako otkriva nova studija, veliki proizvodni brojevi i visoka profitabilnost teško idu zajedno.

Ferdinand Dudenhofer, profesor ekonomije iz Duisburga, u svojoj studiji otkriva kako je najprofitabilnija marka Ferrari. Talijanski proizvođač superautomobila ima profit od 69.000 eura za svaki prodani automobil. S druge strane, najveći gubitnici su Bentley s 17.000, odnosno Tesla s 11.000 eura gubitka po prodanom autu.

 

Foto: Porsche Cayenne

 

Uzimajući u obzir njemačke premium marke, studija pokazuje da je Porsche skoro dvostruko profitabilniji od svojih rivalskih marki Mercedes-Benz, BMW i Audi. Tako je Porsche ostvario operativni profit od blizu 17.000 eura po prodatom automobilu, što je skoro dvostruko više u poređenju sa oko 9.000 eura za prosječan profit koji ostvaruju BMW, Audi ili Mercedes po automobilu..

Foto: Audi A8

 

Kompanije kao što su Rolls-Royce i Lamborghini čuvaju svoje financijske rezultate zatvorenim za javnost i nisu uključene u anketu.