1 min čitanja

Nakon mjeseci glasina, različitih informacija i nagađanja, Samsung je službeno predstavio svoj najnoviji Note uređaj – Galaxy Note 9. Ovaj telefon nazivaju najboljim koji je kompanija do sada kreirala.

Galaxy Note 9 dolazi s većim zaslonom, boljom baterijom, više prostora, ali i s znatno većom cijenom nego dosad.

Osnovni model opremljen je s 6GB RAM-a i 128GB prostora, a cijena se kreće od 999 eura. Model s boljim performansama ima 8GB RAM-a i 512GB prostora, a na tržištu će biti dostupan od 1249 eura.

Samsung je najavio najveću bateriju koja je ikada bila dostupna na nekom Note uređaju, a ima kapacitet od 4000mAh. Note9 stiže sa 128GB i 512GB interne memorije, a u pripremi je i microSD kartica od 512GB za maksimalnih 1TB prostora na telefonu. Naravno, tu je i veći ekran, od 6.4 inča i bez izreza.

 

Foto: Samsung Galaxy Note 9

 

Displej Galaxy Note 9 modela je najveći koji je Samsungov mobitel ikad imao. S veličinom od 6.4 inča, za jedan inč je veći od onog na Note8 modelu, a ima 2960 x 1440p rezoluciju.

Kamere su poznate od ranije, ali je južnokorejski gigant unaprijedio softver kako bi korisnici dobili “inteligentnije mogućnosti” uključujući prepoznavanje objekata i mogućnost otkrivanja fotografskih nedostataka poput zamućenja.

Osim rekordne cijene, za dva tjedna kada stiže u Hrvatsku, ponuditi će korisnicima Androida i nešto što ne mogu drugi konkurenti. Naime, sadržavati će ekskluzivni dodatak iz mega popularne igre Fortnite. Stručnjaci iz industrije nagađaju da bi popularnost igrice mogla biti pun pogodak za prodaju modela koja bi anulirala i (pre) veliku cijenu uređaja.