0 min čitanja

Motorola ulazi u povijest kao prvi proizvođač koji će uvesti 5G mrežu putem moto mod tehnologije.

Čini se da ovaj proizvođač ide na sve ili ništa s ovim potezom – u principu prodavajući 4G mobitel obećavajući da će uvođenjem brže mreže isti biti moguće nadograditi.

Analitičari se pitaju nije li bilo logičnije prvo pričekati uvođenje 5G mreže, pa onda predstaviti model koji već dolazi s ugrađenom novom tehnologijom. Na ovaj hrabar potez iz kompanije su se odlučili jer žele biti prvi u industriji koji nude takvu uslugu korisnicima.

Photo: Motorola Z3

Sa spomenutim 5G dodatkom, Motorolin novi model Z3, imati će 10 puta bržu obradu podataka od trenutne tehnologije, s brzinama koje sežu do 5 Gpbs.

Z3 smartphone na tržištu će biti dostupan za nepunih 500 dolara. Sam model podsjeća na nedavno izašli Z3 Play. Ima ugrađen Qualcomm Snapdragon 835 procesor, uz 4GB RAM i 64GB interne memorije te dualnu kameru s 12 megapixela.

Nova tehnologija omogućiti će live 4K prijenos i video-chat bez “sjeckanja”, bolji gaming i VR iskustvo te najbrži download koji ste ikada iskusili.

5G mreža će napraviti dramatičnu promjenu u upotrebi pametnih telefona, učinit će je bržom i jednostavnijom za korisnike, dok će tvrtkama omogućiti da svojim zaposlenima pruže veću efikasnost i produktivnost u radu.